En händelserik vecka

Förra veckan var en händelserik vecka för SSU-distriktet. Två utåtriktade aktiviteter arrangerades.

På måndagen den 4 augusti så fick länet besök av Sverigedemokraternas partiledning med bland annat partisekreterare Björn Söder och SDU:s ordföran Erik Almqvist. På förmiddagen hade man torgmöte i Sundsvall och på eftermiddagen i Övik. I Sundsvall var SSU Västernorrland tillsammans med SSU Sundsvall representerat och vi delade ut flygblad mot SD:s främlingsfientliga politik. Detta nämndes i bland annat Mittnytt, se reportaget här.

Ps. ignorera ordet "blyga" framför SSU-are"

Två dagar senare på onsdag så vart det SSU-distriktets tur att arrangera ett torgmöte i Sundsvall. Denna gång handlade det om något helt annat, nämligen situationen i Burma. SSU-distriktet startade upp ett internatioenllt projekt, ett nätverk inom SSU ska bildas för SSU-are ifrån hela Sverige som vill engagera sig i Burmafrågan. Torgmötet blev mycket lyckat och totalt nådde torgmötet tillsammans med flygbladen ut till 100 personer. Talare var Catharina Ullström från S-studenter och Susanne Eberstein, riksdagsledamot från Västernorrland (s).

Efter torgmötet bjöd distriktet alla SSU-are på pizza och ett föredrag om Burma. På plats var det SSU-are från Sundsvall, Timrå, Ånge och Kramfors.

Nedan så länkas det till en debattartikel som några SSU-are från Västernorrland tillsammans med talarna skrev angående situationen i Burma. Artikeln har publicerats i bland annat Sundsvalls tidning och Tidningen Ångermanland. Läs artikeln här.

Titta även på artiklarna om torgmöte från Sundsvalls Tidning, Dagbladet, Dagbladets ledarsida och reportaget från SR.

Jag avslutar detta inlägg med två bilder, en från i måndags som föreställer SD:s torgmöte i Sundsvall och en från i onsdags som föreställer SSU-distriktets Vice ordförande Peter "Pira" Hedberg som var konferencier under dagen.

/Niklas Säwén, Internationell ledare SSU Västernorrland



Johnny Skalin (sd), talar i blåsten i Sundsvall




Peter "Pira" Hedberg


Pressmeddelande från SSU Västernorrland


På onsdag den 6 augusti så kommer SSU Västernorrland ha ett torgmöte för demokrati i Burma, detta eftersom det är nästan på dagen 20 år (på fredag den 8:nde är det 20 år sedan) sedan Burmesiska studenter startade ett fredligt uppror mot militärjuntan, ett uppror som slutade i att juntan dödade tusentals studenter och munkar. Det är också två dagar innan OS i Kina invigs, ett Kina som stödjer Burmas militärjunta genom att köpa naturgas av dem.

Datum och Tid: Onsdagen den 6 augusti 15.00-15.30

Plats: Stora Torget, Sundsvall

Talare kommer Catharina Ullström, koordinator för S-studenters Burmautskott och Susanne Eberstein, Riksdagsledamot (s) och vice ordförande i Riksdagens EU-nämnd vara


Det här är början på ett projekt som SSU Västernorrland startar som kommer handla om att lyfta Burmafrågan, både bland arbetarrörelsen och bland medborgarna.


- Burmafrågan är alldeles för bortglömd och det är alltför många som inte känner till situationen, säger SSU Västernorrlands Internationelle ledare Niklas Säwén.


I november i fjol arrangerade SSU-distriktet även då ett torgmöte för att stödja demokratirörelsen i Burma.


- Vi tänker fortsätta driva frågan tills det hålls fria val och tills brotten mot de mänskliga rättigheterna upphör, säger Säwén




Personer att kontakta:

SSU Västernorrland: Internationell ledare Niklas Säwén, 070-638 14 18

                                      Vice ordförande Peter "Pira" Hedberg, 070-235 82 62


SSU Västernorrland startar Burmanätverk

På onsdag den 6 augusti så kommer SSU Västernorrland ha ett torgmöte för demokrati i Burma, detta eftersom det är nästan på dagen 20 år (på fredag den 8:nde är det 20 år sedan) sedan Burmesiska studenter startade ett fredligt uppror mot millitärjuntan, ett uppror som slutade i att juntan dödade hundratusentals studenter och munkar. Det är också två dagar innan OS i Kina invigs, ett Kina som stödjer Burmas millitärjuntan genom att köpa naturgas av dem.

Datum och Tid: Onsdagen den 6 augusti 15.00-15.30

Plats: Stora Torget, Sundsvall

Talare kommer Catharina Ullström, koordinator för S-studenters Burmautskott vara.

Detta är början på ett projekt på som SSU-distriktet ska starta, ett nätverk inom SSU ska bildas för ungdomar som vill engagera sig i Burmafrågan och nätverket kommer att till att börja med utbilda och lyfta frågan inom arbetarrörelsen, men även publikt.

Efter torgmötet, efter att allt har plockats ihop och så bjuder SSU-distriktet alla SSU-are på fika i SSU Sundsvalls lokaler och där kommer Catharina Ullström hålla ett föredrag om Burma.

Kom dit och visa dit stöd för demokratirörelsen i Burma.

Alla resor till och från Sundsvall av SSU-are betalas av SSU-distriktet mot uppvisande av kvitto senast två månader efter.

Om ni har några frågor kontakta då:

Niklas Säwén, Internationell ledare SSU Västernorrland
070-638 14 18
[email protected]

Kom till stora torget i Sundsvall och visa dit stöd för demokratirörelsen i Burma


Kom och visa ditt stöd för Burmas oppositionsledare Aung San Suu Kyi och hennes fredliga demokratirörelse

Moderniteter

Hej alla glada där ute!

SSU-distriktet har nu startat en bilddagbok.

Länken är här.

Här kommer SSU-distriktet och SSU-kommunerna lägga upp bilder från sin verksamhet

Även en SSU-kommun har startat en bilddagbok, nämligen SSU Sundsvall.

Länken är här

Distriktet har även en Facebookgrupp, en hemsida och den här bloggen så vi är väldigt moderna.

Förresten så har även nu en SSU-kommun en fungerande hemsida, nämligen SSU Ånge. Kolla här.

RSS 2.0