Två veckor efter kongressen

jag försökte sälja ut den här bloggen på kongressen för att få andra i vår delegation att skriva och berätta vad de tyckte om kongressen. och nog fanns det intresse,inte minst från röjarna, men var skulle tiden tas ifrån?? på morgonen drog kongressen igång klockan nio.. då skulle vi ha ätit frukost på hotellet och haft morgonmöte med massor att gå igenom. dessutom ville vi inte vara en av de delegationer som droppade in strax efter nio när handlingarna redan återupptagits. därför var det frukost vid sju som gällde, möte halv åtta och framme på conventum i örebro innan kvart i nio. sen höll allt igång igång till framåt tre, fyra, fem på morgonen men avbrott för lunch och middag. om man tänker på hur det låter, och läser det jag just skrivit, så är det väl inte alltför inspirerande faktiskt.. men det är just det de är! jag tycker att det här är en del av charmen med ssu, långa kvällar och nätter, tidiga morgonar och alldeles för lite sömn.

jaja,lite mer ingående vad vi tyckte om kongressen i efterhand. alla var nya och ingen visste helt säkert hur kongressen skulle gå till. utskottsarbetet där alla fick chansen att diskutera sitt ansvarsområde var, om jag ser till mig själv, intressant och givande. det var otroligt många olika viljor som skulle samsas. ibland gick det ibland inte. jag måste ge en eloge till elin norén som var ansvarig för utbildningsutskottet när vi diskuterade högre utbildning på måndagskvällen. man skulle ha kunnat diskutera många saker timtals, men i det här läget när det var ont om tid och mycket skulle gås igenom fick hon det att bli effektivt. stoppade diskussioner där man direkt märkte att det inte skulle hittas ett jämkningsförslag för att spara sådana diskussioner till plena, tog omröstningar för att se hur majoriteten tyckte mm.

när alla områden sedan kom upp i plena var det ju dags att ta beslut. efter många inlägg i talarstolen och förslag och yrkanden hit och och dit så röstades det vilt. alla ville att deras linje skulle vinna och det var inte bara en gång det begärdes votering och rösträkning. det var riktigt spännande att sitta där och vänta på att resultat efter röstning skulle komma upp på tavlan. och stressen när man försökte rösta och det inte registrerades..man tryckte och tryckte för att den gröna lampan skulle börja lysa på sin dosa och skrek förtvivlat nej när ordföranden frågade om omröstningen kunde avslutas.


på onsdagen kom så ordförandevalet. det stod ju mellan jytte och laila och västernorrland hade laila som sin kandidat. det blev jytte som gick vinnande ur striden och trots att det inte var laila som vann känns det skönt att ssu har en ordförande igen, nu är det bara att sikta framåt som gäller.


det börjar på att bli ett riktigt långt inlägg det här..det kan ju i och för sig vara bra för då kompenserar jag lite grann för att det inte är så många inlägg. förhoppningsvis ska den här bloggen uppdateras lite oftare i framtiden, för det är ju inte tanken att den ska dö ut när nu när kongressen är över.
så till alla ssu västernorrlands medlemmar, om det är någon som vill skriva ett inlägg här så hör av er till mig så ska vi nog kunna ordna det=)

kram på er alla!

//Isabell Karlsson

SSU på kongress!

TIsdagkväll och vi sitter i kongressalen och har fullt upp med välfärdsområdet. Utskottsbehandlingarna inom de olika områderna är över och vi har kommit till beslutsfattandet. Åsikterna är spridda i lokalen och det debatteras hela tiden. Ombud från olika distrikt är uppe och argumenterar för sina förslag till beslut och får mothugg från andra. Med andra ord är allt som det ska. Vi diskuterar vilken politik vi ska föra framöver i SSU och vågar ta debatten med varandra. Det är så man kommer framåt och det känns riktigt bra hittills.

Rent allmänt kan jag rapportera att humöret hos ombuden är på en god nivå. Vi har ätit middag för en stund sen och det är som vanligt något som höjer stämningen.
Inkvartering på hotellet skedde igår och vad jag vet har ingen något att anmärka på när det gäller Behrn Hotell här i Örebro. Tvärtom trivs vi utomordentligt och är tacksam över att ha ett så fint hotell att vila ut på under de fåtal timmar som vi inte måste befinna oss på Conventum och i kongressalen.

Det får bli allt för den här gången, nu finns det åtminstone ett inlägg på bloggen och förhoppningsvis ska det bli fler under kongressen.

tack och bock

Isabell, ombud för SSU Västernorrland under kongressen i Örebro 2007

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0