Pressmeddelande

Pressmeddelande från SSU Västernorrland


Den 27 december ska SSU Västernorrland genomföra en insamling för Burmakommittén och till förmån för demokratin i Burma.


- Vi vill stötta dem som kämpar mot militärjuntan i Burma och det gör vi genom att samla in pengar, säger SSU Västernorrlands Internationelle ledare Emma Sundelin.

  

Insamlingen är inte det första som SSU Västernorrland gör för Burma. I november anordnades ett torgmöte för Burma i Sundsvall och ett stort intresse bland SSU-arna i länet i Burma frågan har visats.


- Vi tänker driva den här frågan tills det blir en förändring, säger Sundelin.    


Insamlingen kommer att ske i Fränsta och i Sundsvall under dagen. I Fränsta kommer det vara utanför Ica och i Sundsvall utanför ett flertal butiker vid Storgatan och i de centrala delarna av Sundsvall.


- Vi hoppas på generösa mellandagshandlare, säger SSU Ånges ordförande Johanna Meiding.


Personer att kontakta:


Om insamlingen:

SSU Ånge: Ordförande Johanna Meiding, 073- 072 68 13


SSU Sundsvall: Vice ordförande Niklas Säwén, 070-638 14 18


Om intresset för Burmafrågan

SSU Västernorrland: Vice ordförande Emma Sundelin, 070-622 39 29


Johanna skriver

Hejsan!

Tänkte att jag kunde passa på att skriva lite på denna bloggen i samband med att berätta om Julhelgen som blivit inställd.

Nu i helgen, den 7-9 december, skulle vi i SSU Västernorrland har en Julhelg på bergeforsparken Timrå, tyvärr blev det inte tillräckligt många anmälda så vi fick ställa in. Detta är något som hela distriktsstyrelsen ansåg vara mycket tråkigt, men vi lovade varandra att försöka med en kurs någon gång efter Jul.

Jag kanske ska passa på att presentera mig själv också.

Jag heter Johanna Meiding och sitter med i SSU Västernorrlands distriktssytrelse under titeln facklig och politisk ansvarig. Jag har varit med i SSU ca. 1½ år och är nu 15 år gammal. Förutom att sitta i distriksstyrelsen så är jag ordförande för SSU Ånge. Jag bor i nämligen i Torpshammar och Ånge Kommun. Att gå med i SSU är det bästa jag gjort i mitt liv. Det har förändrat mig enormt och gett mig nya sätt att se samhället på. Jag har lärt mig väldigt mycket och träffat helt nya och underbara människor.
I augusti fick jag även möjligheten att åka som ombud på på SSUs Kongress i Örebro, där var vi i 5 dagar. Dessa fem dagar ar väldigt intensiva men trots det är det något jag aldrig kommer glömma eller ångra. Jag känner mig hedrad som fick chansen.

Hoppas att även du är med i SSU eller överväger det.
Du kommer inte ångra dig!
 

/Johanna Meiding

RSS 2.0