Internationellt

Hej!

Tyvärr så blev ju den internationella kursen instäld i helgen. Det var för få anmälningar, men vi kör den til våren istället.

Men om ni är väldigt intresserade av internationella frågor ska ni läsa det här:

Torsdagen den 1 november så ska SSU Västernorrland tillsammans med LO och förhoppningsvis några till anordna en manifestation för folket i Burma. Den kommer håla på mellan 15.00 och 16.00 och klockan 16.00 så ska vi släppa upp 1000 röda ballonger. Det kommer vara tal och förmodligen lite musik och fika. 

Så kom till Sundsvall den 1 november och jälp oss i kampen för ett fritt Burma. 

Nä, nu ska jag fortsätta jobba men en del av er som läser detta lär jag väl träffa nästa vecka när det SSU 1:a i Bergsåker. Ni som har anmält er till det vill säga. 

Ha det så bra!

/Niklas Säwén, praoelev 
 

Prao del 3

Hej, alla glada!

Idag så jobbade jag själv från Sundsvall, samtidigt som Susanne var i Ö-vik. Jag gick runt bland fackförbunden och försökte få lite medarrangörer till Burma manifestationen. Men de jag skulle prata med var inte där.  Jag skickade mail och ska gå dit imorgon istället. Sedan så höll jag på med lite allt möjligt. Nu är jag väldigt trött efter tre hård arbetsdagar. Ska gå hem nu. ikväll är det EM-kval. Ett måste.

Ha en fortsatt trevlig dag!

/Niklas Säwén

Ps. För er som inte är så insatt så är det EM-kval i fotboll.

Prao del 2

Hej igen!

Idag har jag och Susanne haft en ganska hektisk dag. Vi har fixat grejer inför SSU 1:an, försökt få tag i skolor i Kramfors, varit på skolbesök på Katrinelundsskolan där vi värvade 3 medlemmar och där många var intresserade. Sedan vid tre tiden så pratade vi med två elever på Hedbergska som behövde info av oss till en skoluppgift. Det var riktigt roligt.

Sedan har jag och Susanne tillsammans drivit igenom en sak i DS. SSU Västernorrland ska utmana alla andra distrikt om att anordna en manifestation för folket i Burma. Den ska vara klockan den 1 november och klockan 16.00 alla ska släppa iväg 1000 röda ballonger. Det kommer bli jättekul. 

Förmodligen kommer det mer info om det senare. 

Ha det så bra, alla glada SSU-are  och ni andra för den delen!

/Niklas Säwén, SSU Sundsvall  

Prao

Hej, alla glada SSU medlemmar

Tänkte berätta lite om min första praodag hos våran ombudsman Susanne.

Idag så bokade vi skolor i Sundsvall, Ö-vik, Ånge och Kramfors. Vi kollade lite på DÅKen som ska vara i Ånge i år och så fixade vi lite av de sista grejerna inför SSU 1:an den 26-28 oktober.

Angående SSU 1:an, alla medlemmar i Västernorrland som inte gått SSU 1. Gå den, det tänker i alla fall jag göra. Kom och träffa folk från resten av distriktet, det är jättekul. Lita på mig.

Efter lunch så gick jag och Susanne och tiggde lite kalendrar av Handels. Vi kom även därifrån med två vattenflaskor och några mintpastiller.

Imorgon fortsätter min prao, då förmodligen med ännu mer om DÅK:en och SSU 1.an.  Jag kommer kanske med ett inlägg imorgon kväll.

Tillsist, vill jag faktiskt berömma den borgeliga regeringen på ett område. Idag gick de ut och sade att det ska vara hårdare regler för religiösa friskolor att strunta i läroplanen.  En bra början på problemet  med  religiösa friskolor, som förhoppningsvis slutar med att alla religiösa sådana förbjuds. Men det lär ju inte hända med den här regeringen eftersom Kristdemokraterna har annan syn i frågan.

Ha det så bra, så hörs vi kanske imorgon.

/Niklas Säwén, SSU Sundsvall
 

RSS 2.0