Uttalande angående Burma

Hej!

Även detta uttalande kommer från SSU Västernorrlands Distriktsårskonferens den 23 februari 2008 på Ålsta folkhögskola.

SSU Västernorrland fortsätter att prioritera Burmafrågan

SSU Västernorrland såg med intresse och beundran på när munkarna och folket i Burma demonstrerade fredligt för demokrati i höstas. Men demokrati infördes inte, istället slogs demonstrationerna ner med blodigt resultat av Burmas despotiska regim. Men vi har inte gett upp hoppet om Burma, och vårt engagemang för demokrati står fast. SSU Västernorrland arrangerade i november 2007 ett torgmöte i Sundsvall för demokrati i Burma, där vår förbundsordförande Jytte Guteland medverkade. Nu fortsätter vi prioritera Burma. Niklas Säwén är nybliven internationell ledare för distriktet, och har tagit initiativ till ett nytt nätverk för demokrati i Burma. "Vi ska nu försöka starta upp ett rikstäckande nätverk, eftersom vi anser att Burma inte får glömmas bort", säger Niklas Säwén. Nätverket är fortfarande i planeringsstadiet, och det blir en sak Niklas Säwén kommer att jobba för under det kommande året. "Det är viktigt att vi lyfter upp Burma i offentlighetens ljus. Folket i Burma har blivit förtrycka i över 40 år av diktatoriska militärer, och det kan vi inte acceptera", säger Säwén. SSU Västernorrland kommer att fortsätta kämpa för Burma, och att utveckla nätverket över landet.


Uttalande angående Utbildning

Hej!

Detta uttalande kommer från SSU Västernorrlands Distriktsårskonferens den 23 februari.

Betygen är inte allt inom skolan

Utbildningsminister Jan Björklund (fp) har presenterat en ny betygsskala som ska ersätta den nuvarande. SSU Västernorrland vill inte ta ställning till betygsskalan ännu, eftersom det råder för många oklarheter. "Betygsförslaget har tagits fram av enbart den borgerliga majoriteten, och det är dåligt eftersom vi behöver en blocköverskridande överenskommelse", säger Emma Sundelin, ordförande för SSU Västernorrland. Betygen är en oerhört viktig fråga, och en överenskommelse över blockgränserna är nödvändig för stabilitet i den framtida skolan. Samtidigt oroas SSU Västernorrland över att för mycket fokus ligger på betygen. "Betygen är väldigt viktiga, men vi får inte glömma att skolan även ska ge elever utrymme att utvecklas som personer och utveckla sitt eget tänkande", säger Emma Sundelin. "Betygen är inte allt för att uppnå elevers utveckling, och det är detta vi vill påpeka", säger Sundelin. SSU Västernorrland anser därför att betygssystemet måste diskuteras betydligt mer ingående över blockgränserna för att olika riksdagsmajoriteter inte ska riva upp varandras beslut och därmed orsaka instabilitet inom skolan. "Våra politiker måste ut mer i skolorna och lyssna på vad eleverna vill, de kan inte bara stå i riksdagen och skälla på varandra", säger Emma Sundelin.


Distriktsårskonferens

Hej!

Den 23 februari hade SSU Västernorrland distriktsårskonferens på Ålsta folkhögskola i Ånge kommun. DÅK:en blev mycket lyckas med många intressanta debatter om allt i från kollektivtrafik till betyg. SSU Västernorrland antog ett nytt politiskt handlingsprogram och en ny styrelse valdes.

Den ser ut följande:

Emma Sundelin, Ordförande

Johanna Meiding, Kassör

Peter "Pira" Hedberg, Vice ordförande/Studieledare
Niklas Säwén, Internationell ledare
Johanna Svensson, Jämlikhetsansvarig
Robert Thunfors, Socialpolitisk och Utbildningspolitisk ansvarig
Anna Svensson, Facklig-politisk ansvarig.

Efter en lyckad DÅK ser den nya styrelsen fram emot ett lyckat verksamhetsår.

Mer info om vad som händer i distriktet:


http://www.vasternorrland.ssu.se


RSS 2.0