Pressmeddelande från SSU Västernorrland


På onsdag den 6 augusti så kommer SSU Västernorrland ha ett torgmöte för demokrati i Burma, detta eftersom det är nästan på dagen 20 år (på fredag den 8:nde är det 20 år sedan) sedan Burmesiska studenter startade ett fredligt uppror mot militärjuntan, ett uppror som slutade i att juntan dödade tusentals studenter och munkar. Det är också två dagar innan OS i Kina invigs, ett Kina som stödjer Burmas militärjunta genom att köpa naturgas av dem.

Datum och Tid: Onsdagen den 6 augusti 15.00-15.30

Plats: Stora Torget, Sundsvall

Talare kommer Catharina Ullström, koordinator för S-studenters Burmautskott och Susanne Eberstein, Riksdagsledamot (s) och vice ordförande i Riksdagens EU-nämnd vara


Det här är början på ett projekt som SSU Västernorrland startar som kommer handla om att lyfta Burmafrågan, både bland arbetarrörelsen och bland medborgarna.


- Burmafrågan är alldeles för bortglömd och det är alltför många som inte känner till situationen, säger SSU Västernorrlands Internationelle ledare Niklas Säwén.


I november i fjol arrangerade SSU-distriktet även då ett torgmöte för att stödja demokratirörelsen i Burma.


- Vi tänker fortsätta driva frågan tills det hålls fria val och tills brotten mot de mänskliga rättigheterna upphör, säger Säwén




Personer att kontakta:

SSU Västernorrland: Internationell ledare Niklas Säwén, 070-638 14 18

                                      Vice ordförande Peter "Pira" Hedberg, 070-235 82 62


Kommentarer
Postat av: Fia

Ha en bra dag!:D

2008-08-05 @ 12:33:45
URL: http://ffiaw.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0