En händelserik vecka

Förra veckan var en händelserik vecka för SSU-distriktet. Två utåtriktade aktiviteter arrangerades.

På måndagen den 4 augusti så fick länet besök av Sverigedemokraternas partiledning med bland annat partisekreterare Björn Söder och SDU:s ordföran Erik Almqvist. På förmiddagen hade man torgmöte i Sundsvall och på eftermiddagen i Övik. I Sundsvall var SSU Västernorrland tillsammans med SSU Sundsvall representerat och vi delade ut flygblad mot SD:s främlingsfientliga politik. Detta nämndes i bland annat Mittnytt, se reportaget här.

Ps. ignorera ordet "blyga" framför SSU-are"

Två dagar senare på onsdag så vart det SSU-distriktets tur att arrangera ett torgmöte i Sundsvall. Denna gång handlade det om något helt annat, nämligen situationen i Burma. SSU-distriktet startade upp ett internatioenllt projekt, ett nätverk inom SSU ska bildas för SSU-are ifrån hela Sverige som vill engagera sig i Burmafrågan. Torgmötet blev mycket lyckat och totalt nådde torgmötet tillsammans med flygbladen ut till 100 personer. Talare var Catharina Ullström från S-studenter och Susanne Eberstein, riksdagsledamot från Västernorrland (s).

Efter torgmötet bjöd distriktet alla SSU-are på pizza och ett föredrag om Burma. På plats var det SSU-are från Sundsvall, Timrå, Ånge och Kramfors.

Nedan så länkas det till en debattartikel som några SSU-are från Västernorrland tillsammans med talarna skrev angående situationen i Burma. Artikeln har publicerats i bland annat Sundsvalls tidning och Tidningen Ångermanland. Läs artikeln här.

Titta även på artiklarna om torgmöte från Sundsvalls Tidning, Dagbladet, Dagbladets ledarsida och reportaget från SR.

Jag avslutar detta inlägg med två bilder, en från i måndags som föreställer SD:s torgmöte i Sundsvall och en från i onsdags som föreställer SSU-distriktets Vice ordförande Peter "Pira" Hedberg som var konferencier under dagen.

/Niklas Säwén, Internationell ledare SSU Västernorrland



Johnny Skalin (sd), talar i blåsten i Sundsvall




Peter "Pira" Hedberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0